Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 17 november 1971: Sex föreningar bildar nya badmintonförbundet

Sex befintliga klubbar har bildat ännu ett specialdistriktsförbund inom Medelpadsidrotten.

Det handlar om badminton och nu hoppas nya Medelpads Badmintonförbund på att fler ansluter sig, för lokaler som möjliggör detta finna inte bara i Matfors, Timrå och Sundsvall.

Ture Fröberg från Club Verdandi (till vänster i bild) blir Medelpads Badmintonförbunds förste ordförande. Bengt Allbin tillhör den växande skaran spelare, men representerar IFK Sundsvall också i den nya styrelsen, som ersättare.

Annons

Nu finns det 24 specialdistriktsförbund i Medelpad. På måndagen Medelpads Badmintonförbund. Med från starten är följande sex klubbar: Matfros BK, Timrå AIF, IFK Sundsvall, Sundsvalls BK, Club Verdandi och SK 65. MIF-ordföranden Johan Östman ledde det första årsmötet och klubbade igenom denna styrelsesammansättning: Ture Fröberg, Verdandi (ordförande), Ove Karlsson, SBK, Kenneth Turesson, Matfors, Rolf Strandqvist, Timrå, Ove Larsson, SK 65. Ersättare: Bengt Allbin, IFK och Håkan Engström, Matfors. Första egentliga jobbet blir att arrangera 70-iaden i januari för badmintonförbundet, vars ordförande Ture Fröberg på bilden ses i samspråk med Bengt Allbin, aktiv i IFK.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy