Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 24 november 1971: Datorns tidevarv tvingar toppmän till skolbänken

– Det är viktigt att människan kan tänka sig in i sin framtida roll och i den framtida miljön, säger kursledaren Gustaf Dehlin, som i går drog igång en utbildning i landstingsförbundets regi för 30-talet tjänstemän och förtroendevalda.

Detta gäller dock hela samhället och är viktigt för såväl industrier, kommuner, landsting och mindre företag.

Framtiden tål att diskuteras, konstaterar från vänster kursledare Gustaf Dehlin, Helge Sundin, landstinget och Bengt Olsson, förbundsdirektör.

Annons

Nu sitter chefstjänstemännen inom landstinget och de ledande landstingspolitikerna på skolbänken och lär sig att efter modernaste mönster blicka in i framtiden. Det handlar med andra ord om an anpassning i en ständigt föränderlig värld. Nu är detta med blickar in i framtiden inget nytt för rutinerade politiker, men när tekniken i allt ökad utsträckning signalerar för datorers ökade användning finns goda skäl till att även framsynta regionalpolitiker fångar upp framtidsversionerna och anpassar dem till rullande långtidsplaneringar. Drygt 30-talet tjänstemän och förtroendevalda deltar i den kurs, som landstingsförbundet drog igång i Sundsvall på tisdagen. Jur. kand. Gustaf Dehlin håller i trådarna till den samtalsuppbyggda kursen och ses här till vänster i bild i samspråk med landstingsman Helge Sundin och förbundsdirektör Bengt Olsson.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy