Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Regionen svarar: Vaccinering på fler hälsocentraler inom kort

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Från vecka 49 kommer samtliga hälso- och vårdcentraler i Sundsvall, Timrå och Ånge kommun kunna vaccinera mot säsongsinfluensa och covid-19, skriver verksamhetschef Pernilla Wikudd.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Replik på insändaren "Ska våra gamla inte få viktiga sprutor på sin vårdcentral?" med signaturen "Otroligt besviken dotter i Stockholm", i ST 23/11.

Just nu pågår covidvaccinering samtidigt som vaccinering mot säsongsinfluensa. Uppdraget är stort och komplext och för att få ihop all logistik med exempelvis bemanning och lokaler så ser lösningarna annorlunda ut jämfört med tidigare år.

Annons

Annons

Vi vill erbjuda så många som möjligt påfyllnadsdos för covid samtidigt med influensavaccinationen och då behövs exempelvis lokaler med utrymmen som kan klara bevakning efter covidvaccineringen.

Vaccination sker redan på flera hälso- och vårdcentraler idag, och från vecka 49 kommer nästan alla hälso- och vårdcentraler kunna vaccinera mot säsongsinfluensa och covid-19 i Sundsvall, Timrå och Ånge kommun. Undantag är Granlo och Gilleberget vars listade patienter får vaccinera sig på hälsocentralen Centrum.

Pandemin har effekter på stora delar av hälso- och sjukvården. Vi förstår att det kan upplevas besvärligt att behöva ta sig en bit för att få sitt vaccin och vi arbetar för lösningar som ska ge så många som det går möjligheten att vaccineras.

Vaccineringen ska vara enkel för invånaren och samtidigt ska vi ha en säker och effektiv hantering.

Pernilla Wikudd, verksamhetschef vårdområde Sundsvall-Ånge Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy