Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Socialdemokrater på riksdagslistan: Låt oss bygga Västernorrland tillsammans

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är avgörande för Västernorrlands utveckling att välfärden stärks, fler människor kommer i jobb, tryggheten ökar och att klimatomställningen ses som en möjlighet, skriver debattförfattarna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Det är avgörande för Västernorrlands utveckling att välfärden stärks, fler människor kommer i jobb, tryggheten ökar och att klimatomställningen ses som en möjlighet. För att det ska bli verklighet krävs det ett starkt stöd för socialdemokratisk politik i riksdagen, regionen och länets kommuner.

I valet nästa år har vi som skriver under den här debattartikeln fått förtroendet att vara de fem främsta namnen på den socialdemokratiska riksdagslistan i Västernorrland. Vi vill gärna att det blir tydligt hur de olika politiska alternativen för att forma framtiden ser ut i valet 2022 och ger här vår syn på några av möjligheterna.

För oss socialdemokrater kommer välfärden alltid först. I Västernorrland med en hög andel äldre som dessutom kommer att öka de kommande åren är det särskilt viktigt. Svensk sjukvård, skola och äldreomsorg ska vara vårt lands stolthet. Det kommer krävas fortsatta ordentliga satsningar, fler medarbetare och bättre anställningsvillkor, men också att samhället tar kontroll över misslyckade marknadsexperiment.

Annons

Annons

Pandemin har visat på sårbarheterna, men också styrkan i den svenska välfärden. Vi behöver fortsätta stärka välfärden så att vi kan lita på den i såväl kris som till vardags.

För att ha råd att anställa fler inom välfärden behöver vi fler människor i jobb. Vi ser en stark utveckling i hela norra Sverige och Västernorrland har alla möjligheter att bidra. Den nyindustrialisering som nu sker gör att vi kan bygga vidare på tidigare kunnande. Framtidens jobb kräver dock att vi kan ge förutsättningar för befintliga företag att utvecklas och att vi välkomnar nya att växa tillsammans med oss. Det kräver en politik för bättre järnvägar och vägar, fler utbildningsplatser och att klimatomställningen ses som en möjlighet.

Möjlighet till utveckling kräver att vi känner trygghet. En ökande grov kriminalitet och skjutningar som sker runt om i Sverige har även drabbat oss i Västernorrland. Därför behövs en aktiv politik där vi fortsätter pressa tillbaka kriminaliteten.

Samhället ska vara kompromisslöst mot gängen och bryta nyrekryteringen. Samtidigt som vi är hårda mot brotten ska vi också se och motverka brottens orsaker. En minskad segregation är ett måste.

Vi socialdemokrater tog en gång Sverige ur fattigdom och förtryck. Vi byggde ett land på jämlikhet, plikt och rätt. Ett land där alla som kan arbeta är med och bidrar, och där alla har rätt att känna sig trygga.

Annons

Vi Socialdemokrater är redo att fortsätta ta ansvar för att vi tillsammans tar Västernorrland och Sverige framåt!

Malin Larsson (S)

Peter Hedberg (S)

Anna-Belle Strömberg (S)

Peder Björk (S)

Johanna Bergsten (S)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Till toppen av sidan