Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

ST storsatsar på livesänd skidåkning – Sundsvallsåkare utmanar eliten

I april livesändes SM på skidor vilket blev en stor tittarsuccé.
Nu står det klart att skidfesten fortsätter även den här säsongen. 20 livesända tävlingsdagar utlovas för dig som prenumerant, med start i helgen.

Text

Sporten livesänder både sprintloppet med Oskar Svensson på lördag och distansloppet på söndag från Bruksvallarna.

Inbäddat innehåll

I april livesändes SM på längdskidor vilket intresserade många av prenumeranterna på Sundsvalls Tidning. De lokala tidningarna satsar tillsammans med Expressen stort på livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare samarbetet med Svenska Skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas i vinter. Och den första sker redan till helgen där det blir sändningar både lördag och söndag från Bruksvallarna.

Annons

Annons

Under lördagen väntar sprinttävlingar och där ställer en av Sveriges största sprintåkare upp, nämligen Oskar Svensson. Landslagsåkaren väljer att ladda om i Bruksvallarna och hoppas få goda svar inför fortsättningen

ST livesänder tävlingarna med uppsnack från 11.50 på lördagen och från 09.50 på söndagen. Det blir en härlig mix av lokala Sundsvallsåkare som kommer att göra upp med den svenska eliten på både sprint och distans.

Alicia Persson, Stockviks SF, gjorde succé i säsongsinledningen och tog sig till final under sprintens Sverigepremiär. Hon är en av åkarna som sticker ut inför tävlingen i Bruksvallarna. Men på torsdagen tog hon beslutet att inte ställa upp i Bruksvallarna.

Alicia Persson som tog sig till final i Sverigepremiären kommer dessvärre inte till start i Bruksvallarna på grund av ryggkänningar.

Bild: Andreas Lidén

Fakta

Här är alla Stockviks-åkare att hålla koll på under sprinten på lördagen och distansloppet på söndagen:

► Fanny Johansson
► Love Kreij
► Oscar Lindell
► Viktor Wiig

Landslagsåkaren Oskar Svensson har tidigare berättat att han är glad över den satsning på livesänd skidåkning ST och Bonnier News Local gör den här säsongen.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige. Jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson inför den livesända premiären.

Love Kreij, Stockviks SF kommer att delta i lördagens sprint och söndagens distans. Båda loppen livsänds av ST.

Annons

De längdtävlingar som sänds är bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen, (numera Smart Energy Cup) och SM-avslutningen. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesändas. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Annons

Här är de livesända tävlingarna:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna.

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan