Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Njurundabommen

Debatt
Hur ska tåget bli det självklara valet för oss Njurundabor?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

När valåret närmar sig vill jag gärna veta hur visionerna ser ut för att tåget ska bli det självklara valet för oss Njurundabor, skriver "Pendlaren".

Bild: Henrik Sandberg

Annons

Njurundaborna har fått en fin och efterlängtad julklapp när det efter många år återigen går att ta tåget från Njurundabommen. Flyter trafiken på enligt tidtabell och medvind tar det cirka tolv minuter att resa till Sundsvall på ett bekvämt och miljövänligt sätt.

Samhällsekonomiskt går det inte att säga att det tänkts till tillräckligt från alla håll. Det är bara regionala X-trafik som trafikerar stationen.

Annons

Annons

Bakvänd byråkrati gör att X-tågets tidtabell inte tillåter morgonpendling vid normala arbets- eller skoltider. Första tåget till Sundsvall går 08.30. Det är dessutom fortfarande mycket billigare för de allra flesta att ta egen bil eller resa med bussen i jämförelse med tåget som alternativ.

När valåret närmar sig vill jag gärna veta hur visionerna ser ut och hur det arbetas och samarbetas vid Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län, regionala politiker, lokalpolitiker, tjänstemän och X-trafik för att tåget ska bli det självklara valet för oss Njurundabor.

Pendlaren

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy