Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Dålig internetuppkoppling på tåget – SJ svarar direkt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

SJ:s internetuppkoppling är ännu år 2022 på långa sträckor i princip obrukbar, skriver debattförfattaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Sitter på tåget Stockholm–Sundsvall. Bekvämt och vore perfekt att utnyttja tiden till arbete, men SJ:s internetuppkoppling är ännu år 2022 på långa sträckor i princip obrukbar. Vissa (korta) sträckor fungerar den bra.

Hur tänker man på SJ? Är det inte möjligt att bygga bra internettäckning längs hela spåret? Skulle ge fördel mot flyg och bil.

Annons

För min del väljer jag alla dagar utom denna bilen – och den dåliga internetuppkopplingen stärker min övertygelse.

Annons

Mikael Mullaart

SVAR DIREKT:

Tågresan är ett perfekt tillfälle för jobb i lugn och ro, eller kanske förströelse i form av musik eller film. En bra uppkoppling är därför jätteviktig, tycker vi på SJ.

Vi förbättrar våra egna system löpande, och vi har en bra dialog med nätbolagen om förbättrad täckning utmed järnvägen, men det finns mer att önska där.

Frågan är prioriterad hos oss och i nybyggda och renoverade tåg har vi modernare system och en ny typ av radiotransparenta fönster som ska förbättra mobiltäckningen ytterligare. Successivt blir det alltså bättre.

Tobbe Lundell, presschef SJ

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy