Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Olämpligt med grustag och asfaltsverk i närheten av bostadsområden

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I planen för att utveckla Sundsvall, tänk också på att planera var framtida grustag och asfaltsverk ska finnas, skriver debattförfattaren.

Bild: Arkivbild

Annons

I planen för att utveckla Sundsvall, tänk också på att planera var framtida grustag och asfaltsverk ska finnas.

Åkerigrus avser nu att ansöka om förlängt tillstånd och utökad verksamhet för grustäkten och asfaltsverket mellan Bosvedjan, Bydalen och i närheten av Granloholm. Dessutom vill man få tillstånd att sänka grundvattennivån i området.

Annons

Annons

Idag ligger grustäkten i närheten av flera bostadsområden, kanske främst eftersom det byggts bostäder både i Bosvedjan och Granloholm. Tidigare låg platsen avsides, numera är det nära bostäder, förskolor och skolor.

Planen att Sundsvall ska växa ytterligare känns bra, men med tanke på den påverkan en grustäkt och asfaltsverk har på miljön vid krossning och sprängning och spridningen av partiklar i luften, tycker jag att det är olämpligt att ge fortsatt tillstånd till Åkerigrus för att fortsätta denna verksamhet på den nuvarande platsen.

Att Åkerigrus får fortsätta verksamheten på ett ställe som inte är nära nuvarande och planerade bostadsområden känns som ett bättre alternativ för invånarnas hälsa i ett växande Sundsvall.

Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy