Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Många saknar eluttag vid sin bilplats – stort hinder för att byta till elbil

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många svenskar bor i lägenhet eller enfamiljshus med gemensamma garagelängor eller parkeringar, skriver signaturen "Suktar efter elbil, men bor på fel ställe".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Signaturen "Tillsammans kan vi minska CO2" skrev en läsvärd insändare, i ST 12/1, med flera bra argument för att byta till elbil.

Tyvärr missar hen att lyfta ett problem som utgör ett stort hinder för väldigt många svenskar att byta till elbil, även om hen berör ämnet genom att skriva "själv laddar jag min kära elbil hemma över natten". Hur många svenskar har inte sådant boende som saknar eget eluttag intill sin bilplats? 30, 40 eller 50 procent?

Annons

Annons

En laddhybrid förutsätter i det närmaste möjlighet att ladda bilen varje natt, medan en ren elbil med ökad kostnad och mer krångel kan användas utan den möjligheten.

Många svenskar bor i lägenhet eller enfamiljshus med gemensamma garagelängor eller parkeringar. Detta nämns sällan i de entusiastiska reportagen om elbilarnas alla fördelar. Kanske för att författarna själva har tillgång till eget eluttag intill sin bilplats. Elbil – en klassfråga?

Suktar efter elbil, men bor på fel ställe

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy