Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Birsta / Skön

Debatt
Vi behöver inte fler affärslador i Birsta – värna jordbruksmarken

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Birsta är en del av en gammal havsvik med väldigt fin jordbruksmark. Sådan mark är sällsynt, särskilt i norra Sverige, skriver debattförfattaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Per Dahlin, ordförande Alnö/Skön LRF avdelning kräver, i en insändare i ST 11/1, att Sundsvalls kommun rödlistar all jordbruksmark, eftersom den är på väg att ta slut.

Jag håller med. Jag är ingen bonde, inte heller någon uttalad miljövän. Men jag blir oroad när vi snart har brist på jordbruksmark, bara för att vi ska kunna ha ännu en stor affärslada som säljer billigt schampo, tavelramar och doftljus.

Annons

Annons

Birsta är en del av en gammal havsvik med väldigt fin jordbruksmark. Sådan mark är sällsynt, särskilt i norra Sverige. Men istället bygger företag och kommunen fler och fler affärer på denna viktiga jordbruksmark.

Och nu vill Lilium och Sundsvalls kommun expandera ännu mer. Stopp nu! Vi behöver mark. Våra bönder behöver odla. Vi behöver maten. Rödlista jordbruksmarken! Vi behöver inte fler doftljus.

För Sundsvall – i tiden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy