Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

VAL 2022: Skolan

Debatt
Skolan behöver resurser – vad är era vallöften, politiker?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Resurser kostar pengar. Men snacka om väl investerade pengar om vi kan bygga trygga och välrustade barn inför framtiden, skriver debattförfattaren.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Inför varje val haglar löftena tätt från alla partier om hur välfärden ska förbättras. "Ifall vi vinner ska det minsann satsas på skola och förskola." Ja, på ett ungefär så.

Det märkliga i kråksången är att det så länge jag kan minnas aldrig satsats några extra pengar i dessa verksamheter trots löften hit och dit. Ekvationen gällande att å ena sidan förbättra för skolor och förskolor men å andra sidan tvingas spara pengar går inte ihop!

Annons

Annons

Det vi behöver är resurser! Resurser som kan finnas för barn med speciella behov, resurser som kan hjälpa barn att nå måluppfyllelse/få bra betyg, resurser som kan finnas nära barnen ute på raster och därmed skapa en trygg miljö, resurser som kan hjälpa och stötta i alla möjliga situationer där det behövs…

Om ni vill behålla barnen i den kommunala skolan måste ni våga satsa! Att satsa kostar pengar. Resurser kostar pengar. Men snacka om väl investerade pengar om vi kan bygga trygga och välrustade barn inför framtiden.

Trygga barn hamnar sällan i kriminalitet. Kriminalitet kostar pengar för samhället. Ja ni förstår vart jag vill komma…

Jag har personligen inget emot privata skolor utan jag tror på konkurrens. Dock så måste systemet göras så det blir likvärdigt för alla – samma villkor.

Så nu ställer jag den stora frågan till er alla politiker: Vad har ni för löfte till oss inom skola och förskola inför detta val? Och då menar jag löften som ni kommer att kunna stå för och genomföra…

Ser fram emot era svar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy