Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Replik: Anmärkningsvärt påstående om att M vilseleder Sundsvallsborna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Från dag ett när jag kom till Sundsvall har jag känt en enorm drivkraft i att i den mån jag kan bidra till att utveckla Sundsvall, skriver oppositionsrådet Alicja Kapica (M).

Bild: Eva Lena Olsson

Annons

Replik på insändaren "Moderater vill vinna politiska poäng genom att vilseleda" i ST 18/1.

Bodil Hansson svarade på Moderaternas insändare från den 13/1 och anklagar oss för att vilseleda Sundsvallsborna. Det blir något anmärkningsvärt då Bodil Hanssons insändare publiceras bara någon dag innan det i ST framkommer att den politiska ledningen vetat sedan en månad tillbaka att etableringen som hela regionen hoppats på inte blir av.

Annons

Annons

I samma debattartikel låter Bodil Hansson påskina att Sundsvalls ekonomi är stark – trots att de tre största nämnderna kämpat med ständiga underskott. Vem som vilseleder Sundsvallsborna lämnar jag för allmänheten att avgöra. Vår insändare rörde frågan om Sundsvalls framtid.

Tyvärr väljer Bodil Hansson att nyttja mediautrymmet, som hade kunnat vara ett svar, till att anklaga mig för att jämföra Sundsvall med Polen under kommunisttiden. Det har jag aldrig gjort.

Jag är varken född eller uppvuxen i Sundsvall. Jag valde aktivt att flytta hit när jag var 24 år gammal. Jag utbildade mig till civilekonom i ett Polen som utvecklades enormt efter den kommunistiska regimens fall och det är för mig en viktig erfarenhet som jag har med mig i mitt politiska uppdrag. Från dag ett när jag kom till Sundsvall har jag känt en enorm drivkraft i att i den mån jag kan bidra till att utveckla Sundsvall.

Moderaterna har presenterat vår reformagenda om vi får väljarnas förtroende att leda kommunen efter valet. Vi kommer att se till att den kommunala ekonomin stärks i kärnverksamheterna, där Socialdemokraterna brustit. Vi kommer att satsa arbetslinjen som innebär att fler barn får se mamma och pappa gå till ett arbete och vi kommer sätta elevens lärande i fokus. Vi kommer att ha ett nära samarbete med det lokala näringslivet, för att stärka deras låga förtroende för kommunen.

Annons

Att både Bodil Hansson och jag är Sundsvallspatrioter är uppenbart. Jag har aldrig hävdat att du, Bodil, inte vill Sundsvalls bästa och jag betackar mig anklagelser om att mina intentioner är annorlunda än dina. Vad vi däremot inte är överens om är vägen dit och det är upp till väljarna vilken väg det blir.

Alicja Kapica (M), oppositionsråd

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan