Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour 2022

Mer skidåkning på sajten – vi sänder storslalom från Hassela: ”Spännande”

För dig som älskar skidåkning kommer här en tidig helgpresent.

Under lördag och söndag kommer du som är prenumerant på ST att kunna se storslalom från Hassela när Alpine Elite Tour gör nedslag i Hälsingland.

– Det känns självklart bra att vi har möjlighet att erbjuda sändningar även från Hassela när touren drar vidare efter stoppet i Sundsvall, säger Eric Westlund, nyhetschef på ST.

Text

Efter tävlingar i Klövsjö och Sundsvall har det blivit dags för Hassela att stå värd för Svenska spel Alpine Elite Tour. Under lördag och söndag kommer två storslalomtävlingar avgöras – och du som är prenumerant på ST kan se tävlingarna live på ST.nu.

– Med Sundsvallsåkare i framskjutna placeringar på både dam- och herrsidan i touren så är det förstås spännande för våra läsare att fortsätta att följa dessa tävlingar. Därför känns det självklart bra att vi har möjlighet att erbjuda sändningar även från Hassela när touren drar vidare efter stoppet i Sundsvall, säger Eric Westlund, nyhetschef på ST.

Annons

Annons

Tävlingarna i Hassela kommer att gå i backen som sedan 2018 har namnet Andrébacken, döpt efter den lokala slalomprofilen och OS-guldmedaljören André Myhrer.

Lucas Kongsholm ligger på 15:e plats i herrklassen och Liza Backlund är trea i damklassen inför helgens deltävling i Alpine Elite Tour.

Bild: Andreas Lidén

Inför helgens race leder Åre SLK:s Cornelia Öhlund damklassen på 300 poäng efter att ha vunnit de två inledande storslalomtävlingarna, samt en slalom i Sundsvall. Leksands Tilde Kandell är tvåa före Liza Backlund, Sundsvall på tredjeplats.

I herrklassen är det jämnt i toppen. David Törnqvist från IFK Borlänge leder endast två poäng före Oskar Gillberg, Täby SLK. Mälaröarnas Lukas Karlberg är trea, tolv poäng bakom Gillberg. Sundsvalls SLK:s Lucas Kongsholm är fyra med 14 poäng upp till trean.

Tävlingarna i Hassela startar 08.30 både lördag och söndag med damernas första åk. Mer information kring sändningarna kommer.

För att se sändningarna från Hassela måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala titlar, där ST ingår. Är du inte redan prenumerant blir du det enkelt genom att klicka här. Är du redan kund? Grattis! Då är det bara att klicka här för att logga in och få tillgång till allt material på ST.nu.

Annons

Fakta

Återstående tävlingar i Alpine Elite Tour

5-6 feb: 2x storslalom (GS) D+H, Hassela
12-13 feb: Störtlopp/super g D+H, Åre
26-27 feb: 2x slalom (SL) D+H, Lycksele
15-16 mars: 2x storslalom (GS) D+H, Stöten
18-19 mars: 2x slalom (SL) D+H, Kläppen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan