Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022: Förskolan i Sundsvall

Debatt
Satsa på Falkens förskola – bygg ut för barnen istället för att lägga ned

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

En sak är vi nog alla överens om och det är att barnen är viktigast. Barnen ska må bra. Barnen är vår framtid.

Satsa på Falken, bygg ut för barnen istället för att lägga ned, skriver "Föräldrar på Falkens förskola".

Bild: TT, Arkivbild

Nu föreslår dock barn- och utbildningsförvaltningen en förändrad förskolestruktur och de vill att nämnden skall besluta om att avveckla verksamheten vid fyra förskolor i Sundsvalls kommun. En av dessa fyra förskolor är Falkens förskola i Granloholm. En förskola som har ett unikt läge med skog och avskildhet vilket gynnar barnens utveckling och möjlighet att utforska världen. Det finns enormt många möjligheter i utemiljön vilket också bör underlätta för förskolan att nå uppsatta lärandemål.

Annons

Annons

Barn- och utbildningsförvaltningen kallade till ett möte med vårdnadshavare till barnen på Falkens förskola åtta dagar innan beslut om nedläggning skall tas. Åtta dagar?! Det är i vår värld rena vansinnet att presentera detta förslag åtta dagar innan ett beslut klubbas igenom. Man vill helt enkelt inte att vi ska hinna göra våra röster hörda eller presentera några andra förslag. För några andra förslag verkar inte förvaltningen ha tittat på, det finns i alla fall inte med några andra förslag i det underlag som beslutat skall fattas på. Ett underlag som upprättades nästan en hel månad innan det delgavs till oss vårdnadshavare, det kan man se i dokumentet som vi tagit del av.

Varför vill vi rädda Falken? Det är en fantastisk plats för våra barn och pedagogerna som arbetar där är helt underbara. Det finns föräldrar som åker genom halva stan för att få ha sina barn på Falken. Det finns familjer som flyttar från området men som ändå väljer att ha kvar barnen på Falken. Det finns också föräldrar som har flyttat sina barn från andra förskolor för att det inte har fungerat där, på Falken har allt fallit på plats. Det har varit kö till Falken det senaste året, det säger mycket om hur bra Falkens förskola faktiskt är. Nu ska det dessutom byggas två nya bostadsområden i västra Granloholm, där Falken ligger.

Annons

Vi vill att våra barn, men också barn som flyttar in utifrån och framtida barn, ska få möjlighet att gå på en förskola som fungerar så bra som Falken gör. Satsa på Falken, bygg ut för barnen istället för att lägga ned. Det är en förskola som gör barnen och deras föräldrar varma i både hjärta och själ. Varma av kärlek och trygghet. Förskolan ska vara en trygg plats men nu vill förvaltningen kasta bort denna trygghet för barnen. Vart är logiken i detta? Barnen är vår framtid och den framtiden behöver trygghet.

Rädda Falken. Tänk på barnen, barnen är viktigast.

Föräldrar på Falkens förskola

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan