Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour 2022

Nu ska allt avgöras – vi sänder hela avslutningen i nationella alpincupen: ”Framtidens stjärnor”

Det börjar dra ihop sig i den svenska nationella alpina cupen, AET.

Sex deltävlingar återstår och du som är, eller blir, prenumerant på tidningen ser de resterande tävlingarna kvar på sajten.

Först ut: Slalom i Lycksele redan i helgen.

Text

Alfred Olsson, Vemdalens IF och William Jonsson, Klövsjö Alpina är båda anmälda till helgens livesända slalom från Lycksele.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

Den svenska nationscupen i alpin skidåkning, Svenska Spel Alpine Elite Tour, har avverkat fyra av sju tävlingshelger. Tre återstår och de kommer alla att livesändas på sajten för dig som är eller blir prenumerant.

Först ut är helgens slalom i från Lycksele. I dagarna två kommer några av Sveriges framtida stjärnor göra upp om pallplatser, cuppoäng och prispengar.

Annons

LIVE-TV lördag 08.50: Se slalomtävlingarna från Alpine Elite Tour i Lycksele här

LIVE-TV söndag 08.50: Se andra dagens slalomtävlingar från Lycksele här

Annons

Fakta

Kommande sändningar från AET:

26-27 feb: Slalom, Lycksele
15-16 mars: Storslalom, Stöten
18-19 mars: Slalom, Kläppen

Inför helgens cuptävlingar är det dubbelt Åre i topp på damsidan. Cornelia Öhlund leder stort på 620 poäng före klubbkamraten Sophie Nyberg (427 poäng). Alva Wallin från Uppsala ligger trea på 294 poäng, men bakom henne är det tajt.

Åre SLK:s Cornelia Öhlund leder damklassen i AET inför helgens tävlingar i Lycksele.

Bild: Torbjörn Ingvarsson

I herrklassen är det jämnare i toppen. Duveds Tobias Hedström leder med 70 poäng före tvåan Johan Silfält, Valfjällets SLK. David Thörnqvist från Borlänge är trea, bara två poäng före fyran.

Segraren i varje deltävling får 100 poäng, tvåan får 80 och trean får 60. Det finns alltså möjlighet till en hel del omkastningar i de avslutande tävlingarna.

– Vi är glada över att kunna erbjuda alpina tävlingar av nationellt hög klass. Flera av åkarna i de här tävlingarna kan dessutom vara framtidens stjärnor och synas i både världsmästerskap och olympiska spel, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesport inom Bonnier News Local.

Annons

TV: Så har cupledarna åkt hittills i AET

Inbäddat innehåll

För att ta del av slalomen från Lycksele måste du vara, eller bli, prenumerant på tidningen. Klicka här för att komma till sändningen, där kan du även bli prenumerant och logga in för att få tillgång till allt material på sajten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan