Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Valår och löftena haglar – men det saknas alltid ett "hur"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Om ni vill att vi väljare ska rösta på ert parti måste ni lägga fokus på att förmedla varför vi ska rösta på just er. Hur ska ni göra för att trygga våra barns framtid och hur ska ni göra för att trygga vården för sjuka och gamla?, skriver debattförfattaren.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Inför valen pläderar de olika partierna högt och ljudligt hur fantastiskt bra det kommer bli om just de skulle vinna valet. Så även i år. Löftena (varav många senare råkar glömmas bort) haglar och det låter sååå bra. Men det saknas alltid ett hur. Hur ska man till exempel göra för att lyfta kvaliteten inom vård, skola och förskola? Just nu är det katastrofläge inom dessa områden.

Annons

Annons

Sjukhusen är galet underbemannade och patienter riskerar att antingen få ligga i korridor eller skickas till annat sjukhus, och det oavsett om de är dödssjuka eller ej. Helt klart osäker vård!

Skola och förskola står i ett katastrofläge då det fattas pengar för att kunna stötta upp de barn och ungdomar som behöver extra stöd.

Som läget är nu så väljer man tydligen hellre att lägga pengar på att öppna upp fler anstalter, vilket så klart behövs om det saknas platser. Men tänk om politikerna kunde se värdet av att jobba tvärtom, det vill säga satsa från grunden på förskola och skola. Då kanske vi kan minska antalet människor som växer upp med dåligt mående…

Om ni vill att vi väljare ska rösta på ert parti måste ni lägga fokus på att förmedla varför vi ska rösta på just er. Hur ska ni göra för att trygga våra barns framtid och hur ska ni göra för att trygga vården för sjuka och gamla?

Sluta med pajkastningen gentemot övriga partier! Det skapar inte förtroende för ert parti! Snarare tvärtom. Raka och tydliga svar tack! Visa att ni faktiskt bryr er om något mer än att bara vinna valet!

Trött på besparingar som i slutändan riskerar att kosta mer

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan