Annons

Annons

Annons

Annons

Larmen inifrån vården

Debatt
Personal på barnavdelningen: Återigen längst ned på listan – när ska vårt arbete värdesättas?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

När ska vårt arbete och slit värdesättas och prioriteras jämlikt med andra avdelningar? undrar personal på barnavdelningen.

Bild: Olle Larsson

Annons

Den enda avdelningen på Sundsvalls sjukhus som lyckats uppfylla sparkravet att minska stafettkostnaderna får inte ta del av lönehöjningen.

Avdelning 44, barnavdelningen, har hamnat i rampljuset flertalet gånger det senaste året. Främst gällande avdelningens framgång att kunna klara sig helt utan stafetter. Men under ytan finns de som fått jobba hårdast för att uppfylla sparkravet från ledningen – personalen på golvet, som fått slita, jobba övertid, ställa upp i tid och otid och fått indragen semester.

Avdelningen har klarat sig utan stafetter även under sjukskrivingar och när personal blivit förflyttade till covidavdelningar har samtidigt avdelningen tagit emot och vårdat satellitpatienter (vuxenpatienter).

Annons

I höst slog RS-säsongen till med väldig kraft och dessutom inkom ett högt flöde av svårt sjuka barn. När intensivvårdsavdelningen varit full har IVA-vård bedrivits på avdelningen. Personalen har vårdat covidsjuka på avdelningen utan tillgång till isoleringsrum. Vi har patienter som krävt dygnet runt vak under väldigt långa perioder i flera omgångar. Vi har gjort allt vi kan för att hålla ihop.

Annons

Vi vårdar vår kanske viktigaste och en av de sköraste patientgrupperna – vår framtid. Vi tar oss an utmaningar som många andra drar sig för. Vi vårdar  immunsupprimerade barn, barn med pågående infektioner, nyopererade, BUP-patienter och multisjuka barn. Men när det var dags att vaccinera sjukvårdspersonal var vi inte prioriterade eftersom vi inte ansågs jobba med riskgruppspatienter. Och även om vi anser att vi har världens bästa jobb orkar vi inte heller i längden utan att bli sedda och få belöning får vårt slit.

Men även denna gång bortser ledningen från barnavdelningen. Inga löneökningar, och längst ner på listan över att få renovera avdelningen ligger 44:an. I små trånga salar (avsedda för en enkelsäng, men vi har två) som föräldrar misstar för att vara ett slussrum där de får klaustrofobi, som föräldrar beskriver som fängelseliknande utrymme, med hål och färgsläpp på väggarna, där jobbar vi. Det är vår arbetsmiljö. Det är denna miljö barnen får sitta instängda och isolerade, utan något kul att titta på, inga uppmuntrande färger eller tavlor. I ett rum så litet att de knappt kan röra sig. Än mindre, utrymme för oss att sköta vårt jobb.

Annons

Här jobbar vi och vårdar de viktigaste vi har, men den stabila fina personalgrupp vi haft håller på att lösas upp. Flertalet i personalgruppen, liksom chefen, har sagt upp sig. Och vad har vi att vänta, hur länge orkar sjuksköterskorna och undersköterskorna på avdelning 44? Vilken erfaren sjuksköterska väljer att stanna kvar på samma arbetsplats med lägre grundlön än en nyexaminerad? Och hur ska rekryteringen av personal med erbjudandet om en ingångslön på 3 000 kr mindre än på övriga avdelningar gå till?

Annons

Vi kommer protestera och kämpa, för vårt värde, arbetsplats, för våra patienters säkerhet och välmående med frågan i fokus: När ska vårt arbete och slit värdesättas och prioriteras jämlikt med andra avdelningar?

Personal på barnavdelningen (avdelning 44)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även nyhetsartikeln: Massuppsägningar hotar på barnklinik: "Fattar inte att de inte fattar vad fel det blir"

Annons

Annons

Till toppen av sidan