Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvalls sjukhus

Debatt
Sjuksköterskorna på neonatalavdelning 45: Det räcker nu – vi har fått nog!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Under åren 2016–2021 har vi skolat in 35 sjuksköterskor och av dessa återstår endast 12. Att bemanna upp vår avdelning är inget man gör i brådrasket, det tar lång tid, skriver "Sjuksköterskorna på neonatalavdelning 45".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Vi sjuksköterskor på neonatalavdelning 45 känner att det är dags att även vi säger några väl valda ord.

Mellan åren 2009 och 2021 har vi tappat 33 vidareutbildade/erfarna sjuksköterskor. Under åren 2016–2021 har vi skolat in 35 sjuksköterskor och av dessa återstår endast 12.

Vi är en avdelning som kräver en lång och gedigen inskolning/upplärning (upp till ett år), eftersom vi jobbar med avancerad medicinteknisk utrustning och vårdar den minsta och sköraste patientgruppen på hela Sundsvalls sjukhus – de förtidigt födda och sjuka nyfödda barnen. Så att bemanna upp vår avdelning är inget man gör i brådrasket, det tar lång tid.

Vi kan heller inte låna in personal från vilken avdelning som helst för att täcka upp när det saknas eftersom det krävs en viss kompetens för att klara av att arbeta hos oss.

Annons

Annons

Det ska också tilläggas att neonatalavdelning 45 är en av få avdelningar på sjukhuset som inte tar emot sjuksköterskestudenter för VFU, vilket gör att vi till skillnad från de avdelningar som har VFU-platser, inte har en chans att kunna erbjuda nyexaminerade sjuksköterskor en tjänst redan under deras slutpraktiker.

Vi har under en väldigt lång period gått kort, vi räcker inte till för att ens klara minimi-bemanningen alla pass. Vi jobbar dubbelpass, jobbar extra, byter pass och så vidare. Vi får hjälp av pensionerade kollegor som hoppar in och tar pass. Allt för att det ska finnas förutsättningar för en patientsäker vård och för att vi ska orka. Administrativ tid för ansvarsområden och liknande har även det fått stå tillbaka under en lång tid på grund av ovanstående orsak.

Vi har länge påtalat att vi är trötta på det här, även innan pandemin bröt ut. Under den värsta perioden av pandemin förväntades det dessutom att vi skulle avvara några sjuksköterskor till vuxenvården. Några av oss valdes ut och fick utbildning inför en eventuell flytt. Nu blev det aldrig aktuellt att flytta någon, eftersom vi inte var tillräckligt många för att kunna täcka upp för den som flyttades. Vi behövde redan då bli fler.

För att kunna leva upp till de sparkrav som tidigare ställts har vi fått klara oss i princip utan sjuksköterskor från bemanningsföretag, men utan att vi blivit fler ordinarie sjuksköterskor. Antalet vårdplatser har varit oförändrat. Siffrorna har varit fina att visa upp, men det har varit på bekostnad av bland annat vår tid för återhämtning och dygns/veckovila. När regionen gick ut med att det skulle komma ett lönepåslag för avdelningar som är svåra att bemanna upp så utgick vi ifrån att vi skulle inkluderas i detta. 

Annons

Det visade sig – återigen – att ledningen struntar i oss. Istället för att ge oss ordinarie personal ett lönepåslag – som skulle kunna användas som en morot även när det gäller att rekrytera fler sjuksköterskor – så läggs pengarna på att höja stafetternas löner/bidrag.

Det räcker nu. Vi har fått nog! Antingen så får Region Västernorrland börja visa att vi är mer än bara ”huvuden på en rad”, eller så tackar vi för oss.

Sjuksköterskorna på neonatalavdelning 45

Annons

Annons

Till toppen av sidan