Annons

Annons

Annons

Annons

Larmen inifrån vården

Debatt
Röntgensjuksköterskorna är viktiga för alla verksamheter

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi jobbar 24/7 året runt och har massor med övertid för att vår röntgenavdelning ska kunna hålla öppet för alla kliniker – och som tack är vi utanför lönesatsningen på 3 000 kr, skriver Lotta.

Bild: TT

Annons

På röntgen, Sundsvalls sjukhus, är vi bara halva styrkan av röntgensjuksköterskorna kvar, så vi är verkligen värda 3 000 kr. Om ledningen bara kunde förstå vår roll i sjukvården så hade de fattat beslutet att vi skulle ingå i lönesatsningen på 3 000.

Vår styrka har halverats på bara några få år. De flesta patienterna passerar oss för att läkaren ska kunna fatta ett bra beslut, om patienten måste läggas in eller kunna skickas hem – och allt detta på grund av för få vårdplatser, på grund av för lite personal på vårdavdelningar.

Annons

Annons

Vi jobbar 24/7 året runt och har massor med övertid för att vår röntgenavdelning ska kunna hålla öppet för alla kliniker – och som tack är vi utanför lönesatsningen på 3 000 kr.

Gör om och gör rätt. Ta reda på hur det fungerar hos oss och hur vår arbetsmiljö är. Undrar hur länge röntgensjuksköterskorna ska stå ut med detta.

Stafetter har vi också svårt att få, så ordinarie personal måste jobba övertid varje vecka. Det plingar i telefonen, ibland flera gånger om dagen, att det är vakanser som måste täckas.

Röntgen går inte att stänga. Och i lönestatistiken ligger vi fyra från botten i hela Sverige, inte konstigt att man söker jobb i andra regioner.

Det sorgliga med denna lönesatsning på 3 000 kr är att klinik efter klinik måste gå ut i massmedia för att verkligheten ska komma fram – om hur vi har det innanför sjukhusets väggar. Inte förrän då verkar ni som bestämmer lyssna och förstå.

Ni har verkligen lyckats att få alla som hamnade utanför lönesatsningen upprörda och engagerade. Gör om och gör rätt – så får ni nog behålla personalen i framtiden.

Lotta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan