Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Centerpartiet: Vårt enkla budskap är att regionen behöver nytt politiskt ledarskap

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det misslyckade resultatet av nuvarande socialdemokratiska styre i Region Västernorrland kan inte ha undgått någon, skriver Jonny Lundin (C).

Bild: Ove Öst

Annons

Socialdemokraternas gruppledare i regionen Roger Johansson påstår i sin replik i ST 2/4vårt debattinlägg att Centerpartiet sprider dubbla budskap samt bidrar till en ökad splittring och polarisering inom länet när Centerpartiet i Västernorrland, till skillnad från Socialdemokraterna, är tydliga med att vi "arbetar för att utveckla kvinnosjukvården i hela länet samt att stärka vården före, under och efter graviditet i hela länet och erbjuda möjlighet till förlossning i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik". I sammanhanget är det nog snarare den hittills förda politiken av Socialdemokraterna som har bidragit till ökad splittring och polarisering i länet…

Annons

Annons

Det misslyckade resultatet av nuvarande socialdemokratiska styre i Region Västernorrland kan heller inte ha undgått någon. Ständiga överbeläggningar, växande vårdköer, bristande tillgänglighet, extremt höga kostnader för hyrpersonal och inte minst högaktuellt kompetensflykten från sjukhuset i Sundsvall talar sitt tydliga språk.

Centerpartiet har som ett konstruktivt parti i opposition under denna mandatperiod inte bara sökt fel som en del andra partier gör utan även försökt finna lösningar på Region Västernorrlands stora utmaningar, inte minst när det gäller ödesfrågan sjukvårdens kompetensförsörjning. Bland annat har vi lämnat cirka 50 motioner (förslag) till regionfullmäktige, inget annat parti i regionen är ens i närheten av detta. Tyvärr har Socialdemokraternas svar allt som oftast varit ett reflexmässigt nej till våra förslag.

Centerpartiet ställer inte heller länets tre sjukhus mot varandra, alla tre behövs! Det är också därför som vi i vårt program inför valet, till skillnad från Moderaterna, i enighet i länet bland annat har lagt fast att ”Centerpartiet värnar våra tre sjukhus i Västernorrland och är öppna för en utvecklad verksamhet vid samtliga sjukhus".

Avslutningsvis, det behövs ett politiskt ledarskap som står upp för en tillgänglig, god och nära vård i hela länet och som tror på en hoppfull väg framåt för hela Västernorrland. Centerpartiet är redo att ta det ansvaret om vi får väljarnas förtroende i hösten viktiga regionval och vår målsättning är att få leda en ny politisk majoritet i Region Västernorrland. Det är vårt enkla budskap!

Jonny Lundin (C), oppositionsråd i Region Västernorrland och första namn på Centerpartiets regionlista

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan