Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

SDFF:s styrkedemonstration – F19-laget distriktsmästare: "Har de bästa talangerna"

Sundsvalls DFF är distriktsmästare.

Klubbens F19/akademi-lag slog Heffnersklubbans BK i DM-finalen.

SDFF F19 vann DM 2022.

Bild: Lo Hägerfelth

Annons

Damernas DM är avgjort. Under torsdagskvällen möttes Heffnersklubbans BK och SDFF:s F19/akademi-lag i finalen, där SDFF var starkast.

2–0 slutade matchen till SDFF efter mål av Frida Olsson och Tyra Öhman.

– Det var väldigt kontrollerat, det var jättekul att se. Det var kul att få den här matchen som genomgång innan seriepremiären nästa vecka, säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

Annons

SDFF deltog inte i gruppspelet, utan gick in i slutspelet. Där slog de till att börja med Alnö IF i semifinalen och sedan alltså Heffnersklubban i finalen.

Annons

– Det är roligt. Sedan fick vi i efterhand reda på att vi hade kunnat spela gruppspelet också om vi hade sagt till, det hade varit jättebra för oss att få lite träningsmatcher på det sättet. Men det här är jättekul. Tjejerna gjorde det jättebra, säger Davis.

Tyra Öhman gjorde 2–0-målet för SDFF.

Bild: Lo Hägerfelth

På så sätt slog SDFF:s F19-lag de två lokala klubbarna som är närmast SDFF:s A-lag i seriesystemet – division 1-lagen Alnö och Heffnersklubban – på vägen till DM-pokalen.

– Det är bra. Vi har de bästa talangerna i vårt lag och det känns som att vi har något att bygga vidare på. Sedan har vi samarbete med de andra klubbarna, där vi kan ta in talangerna, jobba med dem och putta vidare de som inte tar vägen upp till A-laget till lokalklubbarna. Till exempel har några nu gått till Alnö, säger Davis.

Är det ni som är bra, eller lokalklubbarna som inte är tillräckligt bra, när SDFF:s F19-lag vinner DM?

– Jag tror att vi är bra. Alnö var en jättetuff match. Och Heffners var också stabila bakåt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy