Annons

Annons

Annons

Annons

Larmen inifrån vården

Debatt
Nu räcker det med larm och gnäll – bara tillsammans kan vi rädda vården

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nu räcker det! Vi orkar inte läsa mer om sköterskor som "larmar" om massuppsägningar och gnäller om att de exkluderas från lönesatsningen.

Är man missnöjd med sin arbetsmiljö och sin lön, då vänder man sig till sitt fackförbund och förhandlar till sig bättre avtal. När ni istället väljer att i protest (som man kan jämföra med vild strejk) säga upp er så är det ni som riskerar vår hälsa, skriver debattförfattaren.

Bild: Arkivbild

Annons

I ett flertal artiklar i ST säger vårdpersonal att det ännu finns tid att rädda barnavdelningen och ge barnen den vård de har rätt till.

Hur kan man i denna viktiga profession på riktigt hålla barns liv och hälsa gisslan för några tusenlappar upp i lön? Ni borde skämmas! Och alla ni andra som går ut och hotar att ta ifrån oss skattebetalare den vård som vi faktiskt betalar för!

Vi förstår att ni slitit och vi har blivit varse om den dåliga arbetsmiljö som ni befinner er i och vi ser er som hjältar och är er evigt tacksamma för det arbete ni utför, tro aldrig något annat.

Annons

Det vi inte förstår är det tillvägagångssätt som ni har valt. Är man missnöjd med sin arbetsmiljö och sin lön, då vänder man sig till sitt fackförbund och förhandlar till sig bättre avtal. När ni istället väljer att i protest (som man kan jämföra med vild strejk) säga upp er så är det ni som riskerar vår hälsa.

Och de som väljer att istället börja arbeta som stafett, de tar de sista slantarna som kunde ha gått till bättre avtal för alla och ger bort våra skattepengar till bemanningsbolag.

Inte nog med det, det politiska kaos som följt denna kris verkar resultera i en total kollaps. Det budas hejvilt med våra skattepengar i hopp om att vinna röster och makt. En del av våra folkvalda politiker kommer med ansvarslösa förslag på summor som vilken invånare som helst kan räkna ut kommer sätta regionens ekonomi i botten och därmed riskera vår hälso- och sjukvård ytterligare.

Annons

Hur kan ni folkvalda politiker, ni som ska ansvara för våra skattepengar, riskera att regionen förfaller? Ni borde skämmas!

Så vems ansvar är det då? Jo, vi alla, alla de av oss som valt hälso- och sjukvård som profession, de av oss som förvaltar Region Västernorrland, de av oss som är politiker med rösträtt i regionfullmäktige och vi skattebetalare i regionvalet i höst.

Så om Region Västernorrland lyckas överleva detta kaos som råder, och vi alla tar vårt ansvar här och nu, ja då kanske vi kan rädda det här. Tillsammans.

Skattebetalare i Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan