Annons

Annons

Annons

Annons

Larmen inifrån vården

Debatt
Låt administratörer med kompetens jobba inom vården i sommar

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag har jobbat i vården i många år. Varje vår då kompisar pratar om sommartid, det vill säga kortare arbetsdagar och undrar om de ska ta fyra eller fem veckors semester, får jag en klump i magen. Får vi några vikarier så vi får semester? Då pandemin kom blev vårdens sommartid tolv timmar per pass och indragen semester.

Om administratörer som har utbildning går ut i vården i en vecka var skulle det vara till stor hjälp, skriver en sjuksköterska.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Annons

Då kompisar pratade om julen, om att man får en lång ledighet om man tar två dagars semester, fick vi inom vården indragen semester och dubbla arbetspass, som julklapp.

Nu är våren här igen och sommaren och semestern i antågande. Våra politiker säger att de ser allvarligt på detta och att de arbetat hårt för att få fram en lösning. De har haft ett år på sig, men erkänner att de inte finns någon lösning än. Teori och verklighet går inte hand i hand.

Jag kan erbjuda en lösning. Inventera vad alla administratörer gör i sommar. Det är över- och underchefer, kommunikatörer, vårdutvecklare, supportrar, HR. Ja, listan är lång. Många har hög kompetens. Läkare, specialistsjuksköterskor, med mera. Om de som har utbildning går ut i vården i en vecka var skulle det vara till stor hjälp.

En sjuksköterska

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan