Annons

Annons

Annons

Annons

Larmen inifrån vården

Debatt
Intensivvårdssjuksköterskor: Nedlåtande ton i insändare – alla utför ett viktigt arbete

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Specialiseringen inom vården är i dag hög, och sjuksköterskor med eller utan specialistutbildning utför kvalificerat arbete vid sina olika arbetsplatser, skriver intensivvårdssjuksköterskorna vid Sundsvalls sjukhus.

Bild: Ove Öst

Annons

Med anledning av insändaren "Så här är specialistutbildades vardag – klarar ni det, allmänsjuksköterskor?", i ST 5/5.

Vi vill starkt och tydligt uttala att vi inte står bakom det som ventileras i insändaren. Det som skrivs är i sin beskrivning av vården överdramatiserande och generaliserande på ett sätt vi inte vill identifiera oss med – och än värre är att tonen i hela inlägget är nedlåtande och nedvärderande mot såväl sjuksköterskor inom olika specialiteter i regionen, som mot de kompetenta undersköterskor och specialistundersköterskor vi har som kollegor på IVA.

Annons

Annons

Specialiseringen inom vården är i dag hög, och sjuksköterskor med eller utan specialistutbildning utför kvalificerat arbete vid sina olika arbetsplatser.

Alla har en given plats och ett viktigt arbete i den vård vi har att erbjuda vid sjukhusen, och vi hoppas innerligt att insändaren vi här kommenterar inte ska bidra till nya motsättningar efter en stökig tid när vi nu alla helst skulle vilja ha lite lugn och ro.

Intensivvårdssjuksköterskorna vid Sundsvalls sjukhus

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan