Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Kristdemokraternas desinformation – en attack mot demokratin

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I en insändare i ST 8/5 skriver Kristdemokraterna att omkring 400 poliser skadades under påskupploppen. Detta är direkt felaktiga uppgifter, då polisens egen sammanställning visade att 183 poliser skadades, skriver "Källkritiker". Johan Nilsson/TT

Annons

I en insändare i ST 8/5 skriver Kristdemokraterna att omkring 400 poliser skadades under påskupploppen. Detta är direkt felaktiga uppgifter, då polisens egen sammanställning visade att 183 poliser skadades.

Desinformation är ett hot mot demokratin och extra allvarlig blir det när etablerade politiska partier medvetet sprider felaktig information för att plocka politiska poäng.

Annons

Annons

Det är fullständigt oacceptabelt att KD sprider lögner och falsk information om påskupploppen i ett misslyckat försök att släta över Ebba Buschs kritiserade ”skjuta-skarpt”-uttalande.

Alla är överens om att det var allvarliga brott som riktades mot polis och blåljuspersonal under påskhelgens demonstrationer, men varför sprider KD vilseledande information?

Kristdemokraterna skriver i insändaren att vår demokrati ska skyddas medan deras egen desinformationskampanj paradoxalt nog målar upp en förfalskad bild av verkligheten och innebär en attack på vår demokrati.

Källkritiker

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy