Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Det är i skolan vi bygger framtiden – glöm inte barnen i valet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är politiker som sitter på makten som avgör om skolor ska få de ekonomiska resurser som behövs för att tillgodose alla elevers behov, skriver debattförfattarna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Under hösten 2021 nåddes vi som arbetar i Sundsvalls kommuns skolor av politikernas planer på att spara 95 miljoner kronor på kommunens skolor. Lärarna gjorde sin röst hörd. Namnunderskrifter samlades in.

Pedagoger, föräldrar och övrig allmänhet demonstrerade på Sundsvalls gator. Flertalet anställda i Sundsvalls skolor beskrev i insändare och artiklar sin arbetsmiljö och sin oro för sina elever. De beskrev sina farhågor för att inte räcka till. De beskrev barnens vardag.

Annons

Annons

Resultatet blev att Sundsvalls politiker sänkte sparkraven från 95 miljoner till 65 miljoner.

Det är i skolan och förskolan vi bygger framtiden, här läggs grunden för vårt samhälle. Lärare besitter kompetensen att möta alla barn utifrån varje barns egna förutsättningar men det är politiker som sitter på makten att ge lärarna de resurser som behövs för att skolan ska kunna rusta alla elever med kunskap, färdigheter och självkänsla nog att möta och bygga vår gemensamma framtid. Det är politikerna som skapar principerna för hur pengar ska fördelas och regler kring hur våra skattepengar får användas.

Det är politiker som sitter på makten som avgör om skolor ska få de ekonomiska resurser som behövs för att tillgodose alla elevers behov.

Allt har ett pris och så även våra barns utbildning men de pengar vi inte lägger på våra barn idag kommer att kosta oss mer i framtiden.

Vi vill ännu en gång belysa skolans vikt i samhället och att samtliga politiska partier måste satsa på skolan och skapa ett hållbart system som ligger alla elever till gagn där barnens behov får styra. Politiker måste ge oss förutsättningar att bygga en skola för idag och för framtiden.

Glöm inte barnen i valet-22!

Malin Elander, arbetsplatsombud Lärarförbundet

Annons

Anna Hågestam, skyddsombud Lärarförbundet

Gisela Edlund, skyddsombud Lärarnas riksförbund

Therese Lindberg, lokalombud Lärarnas riksförbund

Lärare och pedagoger på Skönsmons skola

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy