Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Moderaterna är Västernorrlands tydligaste röst för förändring

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vår uppfattning är att Region Västernorrland nu befinner sig i ett akut läge där förändring är absolut nödvändigt, skriver debattförfattarna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Personalen är vårdens absolut viktigaste resurs, det är dem vi möter när vi blir sjuka och behöver vård. Men dagligen kan vi läsa i media om vårdpersonalen som beskriver en mycket ansträngd situation, de vittnar om en stressig miljö där överbeläggningar och korridorvård blivit en del av vardagen. I protest mot arbetsmiljön och arbetsvillkoren säger nu många sjuksköterskor upp sig.

Vår uppfattning är att Region Västernorrland nu befinner sig i ett akut läge där förändring är absolut nödvändigt. Det går inte att fortsätta som man alltid gjort och förvänta sig ett annat resultat. Därför går vi nu till val på förändring.

Vi föreslår rejäla satsningar på personalen, en lönesatsning om 250 miljoner kronor för all vårdpersonal.

Annons

Vi föreslår också att Region Västernorrland ska betala nyutexaminerade sjuksköterskors studieskulder när de bor i Västernorrland och arbetar inom regionen. Samt en flyttbonus om en extra månadslön för sjuksköterskor och läkare som flyttar till Västernorrland och börjar arbeta inom regionen.

Annons

Men den viktigaste arbetsmiljöåtgärden vi kan genomföra är att ge sjuksköterskorna fler kollegor. Därför tycker vi att Region Västernorrland ska anställa 200 vårdbiträden och undersköterskor – så att vårdpersonalen får mer tid med patienterna. Länge har det talats om kompetensväxling, med det förutsätter att det i första hand finns kollegor.

Moderaterna är Västernorrlands tydligaste röst för förändring! För de västernorrlänningar som önskar förändring finns nu ett parti som, innan valet, räcker upp handen och berättar vad som behöver åtgärdas och vad vi vill göra. Vi måste vårda vårt varumärke som en attraktiv arbetsgivare och god vårdgivare – inget annat duger!

Anna Strandh Proos (M), Kramfors, Patrik Gustavsson (M), Sundsvall, Jeanette Karlsson (M), Örnsköldsvik, Oskar Andersson (M), Timrå, Anna Dzikowska-Zasadowska (M), Sundsvall, Viktoria Jansson (M), Sundsvall, Stefan Frankl (M), Sundsvall, Hans-Erik Beck (M), Ånge, Eva Bergström-Edström (M), Sundsvall, Carl L Thunberg (M), Örnsköldsvik, Håkan Svensson (M), Timrå, Johanna Zidén (M), Kramfors, Tony Andersson (M), Timrå, Maud Gustavsson (M), Örnsköldsvik, Tomas Milling (M), Ånge, Eva-Clara Viklund (M), Härnösand, Jonas Ivarsson (M), Sundsvall, Magnus Sjödin (M), Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy