Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Matfors

Debatt
S i Matfors: Positiva signaler om byggstart av nya hyresrätter

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den utveckling som vi kunnat se med så väl nya hyresrätter som pendeltågsstation i Njurundabommen är ett positivt exempel, och något vi hoppas kunna spridas till fler delar av kommunen, skriver Kent Larsson, ordförande Socialdemokraterna i Matfors.

Bild: Maria Eilertsen, Arkivbild

Annons

Redan under mandatperioden 2010–2014 gick vi socialdemokrater i Matfors ut och pratade med folk för att se vad som var viktigast för dem. Det framkom då att fler, tillgängliga, hyresrätter var den fråga som absolut flest Matforsbor lyfte med oss. En generationsväxling hade påbörjats redan då, men har förstärkts de senaste åren. Fler äldre par, som i dag bor i villa, skulle vilja bo kvar i Matfors och med nya hyreslägenheter i centrum skulle den möjligheten förbättras. Då öppnas det även upp för att yngre som letar hus kan flytta hit.

Fler bostäder skapar dessutom bättre förutsättningar för både befolkningstillväxt, näringslivsutveckling och ett starkare befolkningsunderlag för infrastruktur och kollektivtrafik. Den utveckling som vi kunnat se med så väl nya hyresrätter som pendeltågsstation i Njurundabommen är ett positivt exempel, och något vi hoppas kunna spridas till fler delar av kommunen.

Annons

Annons

Vi bestämde oss inför valet 2014 att vår förenings mest prioriterade fråga skulle vara att det skulle byggas tillgängliga hyresrätter i centrala Matfors. Inför förra valet, 2018, fick vi med oss övriga partikamrater i kommunen, att gå till val på frågan om att möjliggöra bostadsbyggande i Matfors.

Från föreningshåll har vi arbetat hårt. Vi har uppvaktat stadsbyggnadsförvaltningen och stadsbyggnadsnämnden, haft dialog med flera politiker och haft möten med företag. Vi har presenterat flera olika möjliga platser där bostadsbyggande skulle kunna vara aktuellt. Det har varit en lång process, men det finns många positiva signaler som tyder på att vi närmar oss att få spaden i marken.

Under våren har en ny detaljplan i centrala Matfors som möjliggör tillgängliga hyresrätter varit ute på samråd. Det är en bra tomt med närhet till såväl samhällsservice, kollektivtrafik och affär. Detaljplanen möjliggör mellan 25 och 50 nya bostäder. Den politiska majoriteten i kommunen har dessutom meddelat att samtal förs med såväl privata aktörer som Mitthem om att vilja bygga på tomten. Vi hoppas att en intresserad byggare finns klar i samband med att detaljplanen blir slutgiltigt beslutad.

Vi tror på Matfors och vår möjlighet att växa. Investeringen som sker på NorthX Biologics är världsunik. Vi har företag som både växer och utvecklas. Upprustningen av E14 har kortat restiden in till Sundsvall. Vi har ett starkt föreningsliv som både erbjuder en bra tillgång till fritidsaktiviteter och skapar en stark social samvaro. Med nya hyresrätter förstärks vår attraktivitet och utvecklingspotential.

Annons

Politiskt arbete lönar sig även om det ibland kan ta tid. Vi kommer fortsätta driva viktiga frågor för Matfors ur ett socialdemokratiskt perspektiv. Om det är någon som läser den här artikeln som har idéer om hur vi kan göra Matfors ännu bättre, hör av er.

Kent Larsson, ordförande Socialdemokraterna i Matfors

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy