Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Det finns inget utrymme för besparingar inom förskolan och skolan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är dags att alla beslutsfattare tar sitt ansvar och inser att det inte längre finns utrymme för besparingar! Barn måste få kosta, skriver "Skol- och förskolepersonal i Sundsvalls kommun".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Idag är en viktig dag! Idag, 14 maj, manifesterar nämligen Förskoleupproret i Stockholm! Vi inom förskolan och skolan i Sundsvall vill genom denna insändare visa vårt stöd till Förskoleupproret.

På många förskolor och skolor får inte barnen det de har rätt till enligt skollag, läroplan och barnkonventionen. Personal är överhopade av uppgifter som tar tid från kärnuppdraget och får dem att bli sjuka av stress. Barngruppernas storlekar och sammansättningar är sen länge långt ifrån Skolverkets rekommendationer.

Annons

Annons

Politiker lovade inför förra valet att de skulle hålla nere barngruppers storlek. Har detta löfte infriats? Inte riktigt. Vad tänker NI lova i höstens valrörelse?

Vi som arbetar med dessa barn och elever har många bra, kreativa och hållbara idéer och lösningar. Men vem vågar lyssna?

Samma gäller våra skolor. Lärarna jobbar ofta ensamma i stora klasser. Resurser till barn med behov saknas och elevhälsoteamen minskar. Mindre grupper till de elever som har större behov kostar för mycket. Vi är trötta och oroade på att det pratas om att vi ska vara resurseffektiva. Vi måste få vara resursflexibla och kunna satsa på vårt kompensatoriska uppdrag. Det kostar mer pengar där behoven är större, enkel matematik.

Vem tänker ansvara för barn och elevers hälsa och måluppfyllelse? Vi står enade!

Det är dags att alla beslutsfattare tar sitt ansvar och inser att det inte längre finns utrymme för besparingar! Barn måste få kosta!

Skol- och förskolepersonal i Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy