Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Löften om lönesatsning till vårdpersonal ett moderat spektakel

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lova löneökningar, men inte kunna betala för dem är uselt. Jag förstår att erfarna M-politiker inte kunde ställa upp på detta spektakel, skriver Ulla.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

För bara några veckor sedan slog Moderaterna på stora trumman och föreslog en stor lönesatsning för personalen inom sjukvården. Man samlade ihop ett par andra partier, men rösterna räckte inte till. Tur var väl det. För sedan visade det sig att det inte fanns någon gemensam idé på hur lönesatsningen skulle betalas. Det framgår av i Vänsterpartiets insändare i ST.

Annons

Annons

Partierna är helt oense om finansieringen Man får uttrycka sin stora tacksamhet över att Moderaternas förslag förlorade. Men också en förtvivlan över hur oseriöst Moderaterna, Sjukvårdspartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna kan bete sig.

Lova löneökningar, men inte kunna betala för dem är uselt. Jag förstår att erfarna M-politiker inte kunde ställa upp på detta spektakel. Den i Moderaterna som nu regisserat denna fars borde fråntas sitt ansvar, omedelbart!

Ulla

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan