Annons

Annons

Annons

Annons

Kjell Lönnå 1936-2022

Debatt
Torg är bättre än berg – så bör Lönnå hedras

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Döp om Olof Palmes Torg till Kjell Lönnås Torg, föreslår Roger Teréus.

Bild: Linnea Hellgren

Annons

Det är knappast någon överdrift att påstå att om Sundsvall är känt inte bara i vårt land utan även i stora delar av världen utanför Sverige så är det framför allt en persons förtjänst – Kjell Lönnå. Och det med all rätt.

Debatten om hur hans minne skall bevaras har vad jag förstår redan startat. Någon har bland annat föreslagit att döpa om Norra berget. Enligt min enkla mening förefaller det lite vagt. Mitt förslag är att Kjell Lönnå bör hedras betydligt mera centralt, eller konkret om man så vill. Det kan kanske till och med betraktas som att svära i kyrkan. Dessutom har jag sedan åtta år lämnat Sundsvall efter att ha bott och verkat i staden i sextiotre år. Hjärtat finns emellertid kvar och jag följer dagligen vad som händer varför jag dristar mig att delta i debatten.

Annons

Annons

Alltså: döp om Olof Palmes Torg till Kjell Lönnås Torg. Jag frågar mig nämligen vad den förstnämnde betytt för Sundsvall. Egentligen ingenting vad jag se. Dessutom har han ju redan en hel rad torg uppkallade efter sig. Ett visst parti kommer naturligtvis att betrakta mitt förslag som huvudlöst, men jag framhärdar.

Roger Teréus

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan