Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Förvirrad lärare: Exakt vad gör andra bra som vi misslyckas med?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag börjar fundera över när vi ska få veta vad andra kommuner gör så bra, som vi har misslyckas med, skriver debattförfattaren.

Annons

Jag läser tf skoldirektör Mikael Östs replik i ST 16/5 på en tidigare insändare om skolans resursanvändning och börjar fundera över när vi ska få veta vad andra kommuner gör så bra, som vi har misslyckas med.

Annons

Vi har matats länge med att ”andra kan minsann”, men får aldrig veta vad de gör och hur vi ska ändra oss för att bli lika bra. Skulle önska en ordentlig genomlysning av det och sedan ett samarbete med fristående aktörer för att göra Sundsvall skolor till bra skolor – oavsett huvudman.

Annons

Vi blir också matade med begreppet "kollegialt lärande", alltså att vi ska lära av varandra. Fortbildning är ett sedan länge skrotat begrepp inom Sundsvalls kommunala skolor. Vi som inte kan ska hitta nya lösningar på ett problem vi hittills inte lyckats lösa utan att få ny input.

Senare samma dag sitter jag på APT och får höra om nya städavtalet; städning varannan dag (om inte någon är sjuk, då blir det inte städat) och lärare ska själva tömma sina papperskorgar om de innehåller frukt eller matrester. Ja, ni läser rätt. De lärare som Mikael Öst säger ska använda sin tid bättre till analys, planering och genomförande av undervisningen ska också tömma sina papperskorgar. Alternativt kan vi ju uppmana eleverna att äta godis istället för frukt och grönt, för godispapper får ju läggas i papperskorgarna…

Ser kollegor gå på knäna men ändå slita hårt för att våra elever ska klara grundskolan. Ser rektorer gå på knäna men ändå slita hårt för att våra elever ska klara grundskolan. Ser skolans övriga personal gå på knäna men ändå slita hårt för att våra elever ska klara grundskolan. Hör förvaltningsledningen säga ”ni måste göra bättre”. Hjälp oss bara med förutsättningarna så ska vi nog fixa detta!

Förvirrad och less lärare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan