Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Vänsterpartiet: Vi vill se lördagsöppna fritidsgårdar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många unga besöker våra fritidsgårdar, vilka erbjuder trygghet, stimulans, vuxennärvaro och ibland också en tillflykt från hemmet, skriver debattförfattarna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Under mandatperioden har vi i den styrande majoriteten prioriterat arbetet med att jämna ut skillnader i livsvillkor i Sundsvall. Det finns stora skillnader i skolresultat, livsinkomst och framtidsutsikter beroende på om du bor i Bredsand eller i Alliero. Det behöver vi aktivt arbeta med att förbättra. Alla barn och unga i vår kommun ska kunna känna framtidstro.

Annons

En av de viktigaste faktorerna för ett barns uppväxt är en lyckad skolgång och där behöver vi göra stora förbättringar. Utöver skolan så är också en meningsfull fritid en mycket viktig pusselbit en bra uppväxt. Särskilt viktigt att arbeta aktivt med frågorna blir det i de områden där vi vet att ungdomar i lägre grad är aktiverade i föreningsidrott och ibland har svårare hemförhållanden.

Annons

Många unga besöker våra fritidsgårdar, vilka erbjuder trygghet, stimulans, vuxennärvaro och ibland också en tillflykt från hemmet. Våra fritidsgårdar är i dagsläget inte öppna på lördagskvällar. Därför presenterar vi nu en valfråga från Vänsterpartiet: vi vill se lördagsöppna fritidsgårdar. Vi vill särskilt prioritera fritidsgårdarna i Nacksta, Bredsand och Skönsberg och med det menar vi att de ska hålla öppet på lördagar.

En meningsfull fritid är viktigt för våra barn och ungas uppväxt. Så ser vi till att ungdomar erbjuds trygghet och minskar risken för att de hamnar på glid.

Vi vill se lördagsöppna fritidsgårdar och det kommer vi driva i valet, din trygghet är politikens ansvar.

Niklas Evaldsson (V), ordförande kultur och fritidsnämnden

Klara Hedin (V), ersättare kultur och fritidsnämnden

Erfan Kakahani (V), vice ordförande individ och arbetsmarknadsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan