Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Vad tjänar en fritidspolitiker?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många människor tror nog att vi som engagerar oss i politiken tjänar mycket. Det är endast de som har heltidsuppdrag som har fast och relativt bra lön, skriver Arne Engholm, liberal fritidspolitiker.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Nationaldagen var solig, varm och lockade massor av folk till Vängåvan där alla partier i kommunen hade aktiviteter. Det bjöds på hamburgare, popcorn, ballonger och en massa godis. Folk stannade och pratade och ställde frågor. Ett par som flyttat från hus till ett äldreboende i Sidsjön undrade varför bussen inte kunde gå ända fram till huset utan stannar en halv kilometer ifrån. Jag kunde inte svara på deras fråga, men skall naturligtvis försöka få veta varför det är så.

Annons

Annons

När de var på väg att gå, frågade mannen: "Sitter du i fullmäktige?".

Jag svarade att jag är ersättare i kommunen och ordinarie i regionen. Han sa; "Då tjänar du väl en j…la massa pengar".

Försökte förklara att vi som är fritidspolitiker inte har någon lön utan får arvode för möten vi deltar i. Såg att han inte trodde mig fullt ut.

Där skulle ST kunna göra en insats genom en serie artiklar som redovisar och förklarar hur ekonomin fungerar för politiken och politikerna. Det är ju inte bara arvoden som betalas ut. Det finns partistöd och i regionen även bidrag för partigruppernas aktiviteter.

Många människor tror nog att vi som engagerar oss i politiken tjänar mycket. Det är endast de som har heltidsuppdrag som har fast och relativt bra lön.

Arne Engholm, liberal fritidspolitiker

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan