Annons

Annons

Annons

Annons

VAL 2022: Skolan i Sundsvall

Debatt
Glöm inte barnen och lärarna – våga tänka nytt, politiker!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi kan inte spara oss ur systemfelet! Fler människor och reda pengar till skola och förskola, uppmanar "Några som jobbar med ungar i Sundsvalls kommun".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Vi hoppar över inledningen om varför skolan och förskolan är så viktig. Det fattar alla. Vi har kämpat tillsammans under hösten och även den fackliga vägen under många år, då vi inte tycker att många beslut går lärarnas eller skolans väg, från riksplanet ner till kommunal nivå.

Nu är vi dagar ifrån återhämtning och semester och det första vi tänker på är kanske inte kunskapsnationen Sveriges läge när det gäller en framgångsrik, kompensatorisk och inspirerande skola. Vi är världsunika i dag. Vi var också världsunika för 20 år sen. Då stod vi oss i internationella jämförelser, då var läraryrket ett respekterat yrke. I dag får vi ofta kommentaren; hur orkar ni?!

Annons

Annons

Det är valår och nu börjar partierna mobilisera för en valkampanj. Vi inom skola och förskola runt om i landet finns här som en fanbärare, en nagel i ögat och vi är en källa till infinite wisdom.

Till våra folkvalda och tjänstemän som har makten och möjligheten: Glöm inte barnen och lärarna, tänk om och våga tänka nytt och tänk på vilka ni vill företräda och vilka ni vill lyssna på och försvara. Även om vi sitter i en sits där vi upplever oss maktlösa jämte lagar, lobbyister och aktiebolag, så måste det finnas vilja att ta tillbaka och återerövra skolfrågan och inflytandet över det som händer i skolans komplicerade och fantastiska värld.

Till alla som nu jobbat hårt och ser fram emot återhämtning: Tack för den här terminen, du är otroligt värdefull!

Till alla som går in i sommarens valrörelse: jobba hårt och jobba från hjärtat och med hjärnan, vi ses i augusti igen!

Tips från coachen: Nog är fortfarande nog! Vi kan inte spara oss ur systemfelet! Fler människor och reda pengar till skola och förskola! Rättvis fördelning av våra skattepengar!

Några som jobbar med ungar i Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan