Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Vidar: Tack sjuksköterskor som hållit våra händer under mitt första år i livet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ett stort tack och ett enormt fång med rosor till sjuksköterskorna på barnavdelningen vid Sundsvalls sjukhus. Ni har hållit mina och mina föräldrars händer under flera, flera tillfällen då det stormat kring mig under mitt alldeles snart första år i livet, skriver Vidar.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Ett stort tack och ett enormt fång med rosor till sjuksköterskorna på barnavdelningen vid Sundsvalls sjukhus. Ni har hållit mina och mina föräldrars händer under flera, flera tillfällen då det stormat kring mig under mitt alldeles snart första år i livet. Dag som natt, vardag som helg, sommar som vinter. Ni har alltid funnits där, bekanta ansikten halvt dolda bakom munskyddet, lugna, metodiska och enormt lyhörda. Alltid otroligt vänliga, sakliga och professionella – kompetenta.

Annons

Annons

In i det sista hoppades vi, höll våra tummar så att händerna vitnade, att saker skulle ändras så att ni kunde stanna kvar på barnavdelningen. Det blev inte så. Vi förstår och stöttar er i ert beslut, på håll. Lika mycket som vi hejar på er för att ni står upp för er kompetens och rätt till vettiga villkor, lika mycket rakt ut sörjer vi att det inte är era ansikten som kommer att möta oss eller era röster vi möts av i telefonen i fortsättningen. För att vi kommer att hamna på barnavdelningen fler gånger, det vet vi. Vem som nu kommer att möta oss vet vi inte. En stor del av kontinuiteten i omvårdnaden försvann, mattan drogs bort för oss, tjoff!

Vi hoppas att våra vägar på något sätt möts igen, till dess önskar vi er all lycka på era nya äventyr. Tack för alla fina möten, goda omvårdnad och fina minnen ni givit oss när livet stormat som mest. Vi önskar att fler kunde se ert enorma värde.

Vidar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan