Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Sverige behöver ett pensionssystem som håller över tid

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det här handlar inte bara om dagens pensionärer utan också om att Sverige ska kunna ha hållbara pensioner på lång sikt för alla som arbetar och studerar idag, skriver Anne-Li Sjölund (C).

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Centerpartiet försöker rädda det svenska pensionssystemet – både för dagens och för framtidens pensionärer.

Centerpartiet har hela tiden arbetet hårt för att nå en kompromiss inom pensionsgruppen, och därför lagt fram ett förslag som kombinerar de modellerna som regeringen och M, KD, L och SD lagt fram.

De andra partierna verkar dessvärre ointresserade av att nå i mål innan vårbudgetomröstningen på onsdag, trots att man står nära varandra i sak. För alla vill, på olika sätt, att landets pensionärer ska få mer pengar i plånboken.

Annons

Annons

Tyvärr står nu hela pensionsgruppens framtid på spel – och därmed hela Sveriges stabila pensionspolitik.

Det här handlar inte bara om dagens pensionärer utan också om att Sverige ska kunna ha hållbara pensioner på lång sikt för alla som arbetar och studerar idag. För tanken med gruppen har varit att pensionerna ska hanteras långsiktigt och inte bygga på kortsiktiga förslag.

Bollen ligger hos de andra partierna i pensionsgruppen. Låt oss hoppas att det leder till en bred överenskommelse, för alla pensionärers- och all framtida pensionärers bästa.

Anne-Li Sjölund (C), riksdagsledamot

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan