Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Märklig insändare om privata vårdförsäkringar – exakt vilken kö gick jag förbi?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Min fråga till S-politikerna bakom debattartikeln: Exakt vilken kö gick jag förbi? Regionen var över huvud taget inte inblandad i min operation så det kan ju inte vara den kön de menar, skriver Karl Anders Asp.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Med anledning av debattartikeln "Sjukvården raseras av privata vårdförsäkringar som tränger sig före i kön", i ST 9/6.

Svårt att se vad dessa S-skribenter menar. Har själv arbetat i så kallad tung svensk industri. Min arbetsgivare tecknade en privat sjukvårdsförsäkring till alla sina anställda. Troligen inte för att vara bussig, utan för att man inser värdet av att så snabbt som möjligt få tillbaka sin anställda i arbete, som därmed kan bidraga till företagets vinster. Och självklart är det en fördel vid rekryteringar.

Annons

Annons

Hade själv oturen att behöva byta en höftled. Kontaktade det försäkringsbolag där försäkringen låg. Kom till en privat klinik för en första bedömning, inom ett par dagar. Blev remitterad till en privat klinik i Stockholm (Sofiahemmet), för fortsatt behandling. Röntgen, operation, rehab, med mera. Allt inom någon månad.

Så min fråga till S-politikerna bakom debattartikeln: Exakt vilken kö gick jag förbi? Regionen var över huvud taget inte inblandad i min operation så det kan ju inte vara den kön de menar.

Det kan ju vara så att sjukvårdens personal, väljer att arbeta för privata aktörer av någon anledning, men det kan man väl knappast skylla på privata aktörer, eller försäkringsbolag. Beror väl mer troligt av politisk misskötsel av regionen, som gör att den ytterst kompetenta personalen väljer att flytta på sig, både utomlands och den privata sektorn i Sverige.

Förstår att man väljer att släppa en sån debattartikel nu när det är valår, men man kan väl hålla sig nån form av sanning och relevans i sina politiska inlägg.

Karl Anders Asp

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan