Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Bättre upprustning krävs i Bredsand

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Oavsett om du bor i centrum eller förort, stad eller land ska du ha samma möjligheter till ett bra liv, skriver Michael Westin (L).

Bild: Privat

Annons

Med anledning av insändaren "Bredsands skamfläck – bedrövligt att låta byggnaden stå och förfalla" i ST 13/6.

Som boende i Bredsand kan jag bara hålla med om att det är tråkigt att en i grunden vacker stadsdel fått förfalla på detta sätt. Vi behöver rusta upp och hålla efter men också stävja vandalisering och klotter. Detta är en av anledningarna till att jag kandiderar till kommunfullmäktige i årets val.

Annons

Annons

Bredsand är utpekat som ett prioriterat område av den politiska majoriteten. Trots det ser inte jag att stadsdelen rustas upp i den takt som borde vara möjligt. Vi kan bättre än så här.

Liberalerna anser att det måste finnas en god samverkan mellan å ena sidan företag och föreningar som sitter på idéer och förändringsvilja och å andra sidan kommunen som ska skapa möjligheter. På nationell nivå har Liberalerna tagit fram förortslyftet som är en liberal reformagenda med hundratals förslag om hur Sverige ska vara möjligheternas land för alla. Oavsett om du bor i centrum eller förort, stad eller land ska du ha samma möjligheter till ett bra liv.

En ungdomsgård på den gamla macken låter som en bra idé. Bland annat skulle platsen erbjuda mycket bättre parkeringsmöjligheter för moppebilar än den befintliga ungdomsgården. Jag vill uppmana våra politiker som sitter i kultur- och fritidsnämnden och det lokala Bredsandsrådet att undersöka frågan. Annars gör jag det när jag tagit en av era platser efter valet.

Michael Westin (L), 3:e namn på kommunlistan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan