Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Rejäl satsning krävs i förskolan och skolan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Som det är nu dras vi med stresspåslag och går ofta med en klump i magen på grund av vetskapen att vi inte hinner ge barnen det de behöver, skriver signaturen Trött och ledsen.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Att skola och förskola blöder är ingen nyhet. Massor av debattartiklar, demonstrationer, uppror, intervjuer i bland annat P4 Västernorrland och Sundsvalls Tidning har under detta läsår vittnat om det.

Nu närmar vi oss semester, en alldeles galet efterlängtad sådan efter år som varit minst sagt utmanande – de hela tiden ökade besparingarna minskar hela tiden möjligheten att få ta in resurser till barn med behov. En ”nystartad” vikariepool tar mer tid och energi från oss än den hjälper oss, då vi efter alla inloggningar och/eller telefonsamtal ändå oftast får avslag på våra vikarieansökningar.

Annons

Annons

För att vara tydlig, det skulle gå mycket fortare att ringa efter en vikarie själv. Vad kostar denna tjänst? Ta bort! Lägg pengarna där de gör nytta, det vill säga i verksamheterna.

Hoppas verkligen att sommaren ska ge den avkoppling vi behöver och gjort oss förtjänta av, och att vi ska få slippa känna oro för hur hösten ska se ut.

Politiker, ge oss förutsättningar för att utföra våra uppdrag! Vi älskar vårt jobb, men utan förutsättningar fixar vi det inte. Som det är nu dras vi med stresspåslag och går ofta med en klump i magen på grund av vetskapen att vi inte hinner ge barnen det de behöver.

Det behöver satsas på våra barn! Barn måste få kosta! Utan en rejäl satsning lär många lärare och pedagoger byta bana. Det är bara att hoppas att de inte redan kraschat av utbrändhet ...

Trött och ledsen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan