Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Praktiken ska ge insikt i modern sjukvård

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi vill självklart att alla får en riktigt bra arbetsplatsförlagd utbildning, skriver Elina Backlund Arab (S) och Åsa Bellander.

Bild: Ove Öst, Arkivbild

Annons

Med anledning av texten Vi behöver utbildade sjuksköterskor, skriven av Mittuniversitetets rektor Anders Fällström, på ST:s ledarsida 17/6.

Att alla studenter inom vårdyrken får en bra praktikperiod hos Region Västernorrland är avgörande för regionens framtida kompetensförsörjning. Därför är det oroande om det finns studenter som uppfattar att Region Västernorrland inte gör allt som går för att åstadkomma detta.

Annons

Annons

Vi är djupt engagerade i frågor som rör utbildning, praktik, fortbildning och det gäller oavsett utbildningsnivå eller utbildningsanordnare. Ett viktig fokus framåt blir att utforma praktikperioder som ger en god insikt i modern sjukvård och som håller hög utbildningskvalitet.

Inom den nära vården kommer en stor del av arbetet som traditionellt gjorts på vårdavdelningen istället göras i kommunala boenden, i individers hem och inom primärvården. Det behöver framtidens sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och övriga yrkesroller vara förberedda på. Vi vill självklart att alla får en riktigt bra arbetsplatsförlagd utbildning som säkerställer att studenten blir trygg i sin yrkesroll, även i en föränderlig värld.

Elina Backlund Arab (S), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden Region Västernorrland

Åsa Bellander, regiondirektör Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan