Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Replik: Regionens beroendevård ska bli ett gott exempel för hela landet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ingen ska falla mellan stolarna eller uppleva att tröskeln att få hjälp är för hög, skriver debattförfattaren.

Bild: Ove Öst, Arkivbild

Annons

Replik på insändaren Dags för en ny ansvarsfördelning i missbruks- och beroendevården i ST 16/6.

Beroendeproblematiken ökar i samhället men stödinsatserna har inte hängt med. Därför har Region Västernorrland fattat beslut om en ny form för beroendevården i länet. Syftet är att täppa igen hålen som idag är för stora mellan olika vårdgivare och olika ansvar. Det här är en nödvändig förbättring för individer som inte alltid hörs eller syns i debatten. Därför är det extra välkommet att Sanna Jonsson (C) håller med oss om den utveckling som redan pågår i länet kring en förbättrad beroendevård.

Annons

Annons

Region Västernorrland gör sina bästa insatser tillsammans med länets kommuner, med frivilligorganisationer och patientföreningar. Ingen ska falla mellan stolarna eller uppleva att tröskeln att få hjälp är för hög.

Den gemensamma beroendevård vi nu utvecklar med kommunerna sker i tre steg: för de med störst behov, för de med medelsvåra behov och slutligen för de med lätta behov samt förebyggande.

Jag är väldigt stolt över det arbete som görs inom Region Västernorrland för att förbättra beroendevården och jag gör bedömningen att vården här kommer bli ett gott exempel för hela landet just för att vi arbetar tillsammans med kommunerna.

Elina Backlund Arab (S), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Till toppen av sidan