Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Skolinspektionens besked är i grunden positivt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi ser fram emot att få vår ansökan omprövad, skriver debattförfattaren.

Bild: Filip Gustafsson Högman, Arkivbild

Annons

Allstabygdens skolförening har ansökt om att starta Allsta skola. I början av juni fick vi besked från Skolinspektionen om att vår ansökan avslagits, vilket ST rapporterat om.

Vi vill betona att Skolinspektionens utlåtande i huvudsak är väldigt positivt, då myndigheten bedömer att styrelsen för Allstabygdens skolförening är lämplig att bedriva grundskoleverksamhet, att vi har de ekonomiska förutsättningarna som krävs och att vi också har ett tillräckligt stort elevunderlag för att starta en F-6-skola i Allsta. Det är tungt vägande förutsättningar för att få tillstånd att bedriva grundskoleverksamhet. Beskeden från Skolinspektionen är därför glädjande för oss som tror på en skola i Allsta!

Annons

Annons

Något vi inte var tillräckligt tydliga med i ansökan var däremot hur vi planerat för elevhälsa och skolkurator. Vi har naturligtvis för avsikt att anlita en kurator som ska ingå i skolans elevhälsoteam och det finns utrymme för detta i verksamhetens budget.

Vi har förtydligat detta i vår överklagan av Skolinspektionens beslut och vi ser fram emot att få vår ansökan omprövad. Överklaganden slutar ofta positivt och vi är säkra på att få ett godkännande efter de kompletteringar som vi gjort.  Vi tror på Allsta skola höstterminen 2023!

Allstabygdens skolförening, genom ordförande Laura Brander

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Till toppen av sidan