Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Bemanningsbranschen måste begränsas

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Under fikarasten vibrerar telefonerna i fikarummet. Lockande budskap från bemanningsföretagen fyller sjuksköterskornas mobiler. ”Just nu kan du få extra mycket betalt som bemanningskonsult, Region X har kris.” ”Bli konsult och jobba aldrig mer en röd dag.” Bemanningsföretagen har lösningen – så vill de framställa sig både till allmänheten och till vårdens personal. Men vården är ingen marknad och patienternas behov ingen produkt som kan anpassas enligt formeln tillgång/efterfrågan. 

Det är omöjligt för regionerna att betala löner i den nivå som krävs för att matcha vad vårdpersonal med fåmansföretag kan plocka ut genom att hyra ut sig via sin egen firma, skriver debattförfattaren.

Bild: Arkivbild, TT

Annons

När den anställda personalen inte längre räcker till för att leverera vård efter behov kan bemanningsföretagen sätta vilka priser de vill. De ekonomiska resurserna som skulle kunna användas till att utbilda, anställa, höja löner och förbättra arbetsmiljö för regionanställda försvinner ner i företagens fickor. Samma väg går förtroendet för regionen som arbetsgivare. Den anställda personalen ska lösa helgpassen, introducera hyrpersonalen, ta ansvar för att handleda praktikanter och att verksamheten utvecklas. Samtidigt tjänar man hälften av vad hyrpersonalen gör och måste jobba under sämre arbetsvillkor bara för att få ihop bemanningen – som ju stafettföretagen skulle underlätta, var det inte så?

Annons

Det kan vara lätt att tro att det bara är för regionerna att höja lönerna så löser det sig. Då kommer alla som slutat att komma tillbaka och ingen vill vara uthyrd längre. Så är det inte. Det är omöjligt för regionerna att betala löner i den nivå som krävs för att matcha vad vårdpersonal med fåmansföretag kan plocka ut genom att hyra ut sig via sin egen firma. Ett enkelt räkneexempel ger att regionen skulle behöva betala 90 000 kr i månadslön för att ens komma i närheten av samma kronor i fickan. 

Jag har undrat – vad skulle det krävas för att du ska komma tillbaka till regionen? En månadslön på 180 000 kronor sa en läkare. Det motsvarar vad hen tar ut genom sitt företag, som underleverantör till bemanningsföretaget. Att slippa jobba helger sa en sjuksköterska. Det kan hen nämligen kräva som stafett. Kvar att jobba helger finns bara de anställda sjuksköterskorna, de tidigare kollegerna.

Annons

Bemanningsbranschen måste begränsas. Idag är skatteregler och avdrag väldigt förmånliga för den som har egen firma istället för en anställning. Bristen på utbildad vårdpersonal är i dagsläget stor och regionerna pressas av bemanningsföretagen att konkurrera om personal med ökade kostnader som följd. Det här är ett riggat upplägg som skattebetalarna får finansiera och där patienten till slut sitter med Svarte Petter.

Annons

Sämre tillgänglighet, bristande kvalitet och försämrad kontinuitet – i frågor som rör liv eller död. Den offentliga välfärden har avreglerats på sätt som aldrig borde ha skett. Vi måste därför återta den demokratiska kontrollen över vården och hindra att marknadsmisslyckandet med bemanningsföretag får slå sönder den skattefinansierade hälso- och sjukvården.

Sara Nylund, Socialdemokraterna Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan