AnnonsMitthem

Så får du ett hem där livet får komma först – utan allt jobbigt praktiskt: "Ett bekymmersfritt hem"

När trädgårdarbete, snöskottning, elpriser, bolån och allt annat praktiskt som hör villalivet till blir ett nödvändigt ont, är det kanske dags att byta boendeform.

– Här får du grannar med gemensamma intressen. En boendeform där allt det praktiska inte behöver ta så stor plats – elpriser och bolån är trivsamt suddiga siffror i gårdagens tidning, säger Camilla Hjältman, ansvarig för Mitthems plusboende.

Det kommunala bolaget Mitthem är Sundsvalls största hyresvärd. För att kunna erbjuda människor en boendeform där det praktiska inte behöver ta så stor plats har de kommit på idén med Mitthems plusboende. Detta sätt att bo ger utrymme för ett liv med mer tid för vänner och grannar i samma situation och ålder. Ett hem där livet får komma först.

– Vi har skapat en boendeform där vi erbjuder aktiva människor som har, eller snart kommer få, mycket fritid som de vill fylla med roliga och meningsfulla aktiviteter. Ett bekymmersfritt hem helt enkelt, berättar Camilla Hjältman, ansvarig för Mitthems plusboende.

Läs mer om Mitthems plusboende och hitta lediga lägenheter här.

Mitthems plusboende är inte ett trygghetsboende, utan lägenheter där människor som är i samma fas i livet ska kunna njuta av allt det innebär att vara pensionär. Åldern 50+ är ett riktmärke, boendeformen är alltså inte anpassad för den nyblivna barnfamiljen eller för någon som är mitt uppe i sin karriär.

Det sociala livet är viktigt för människors välmående och det är något Mitthem tagit fasta vid. Det finns många som inte vet vad de ska göra med all sin tid när de gått i pension, och detta är en av de viktigaste anledningarna till att Mitthem skapat Plusboende som en boendeform till äldre hyresgäster. Varje Plusboende har därför en grupp som ansvarar för aktiviteter för att stärka gemenskapen och motverka ensamhet.

– Hyresgästerna i våra plusgrupper har tillsammans hundratals år av samlad livserfarenhet. De om några vet receptet på en bra tillvaro. Det finns ju inget som är så fantastiskt som ett gäng glada och nöjda människor, säger Camilla Hjältman.

Läs mer om Mitthems plusboende och hitta lediga lägenheter här.

Villalivet i alla ära, men när livet förändras är det ganska naturligt att ändra sättet att bo. Med grannar i samma situation blir förändringen inte så stor och den nya boendeformen blir en livsstil.

– Vi tror klivet blir aningen kortare och känslan mer trygg om du vet var du är på väg och vad det innebär. Om du till exempel visste att det finns många i din situation och ålder som har tänkt samma tanke, men som tagit klivet och nu lever livets glada dagar på plussidan, avslutar Camilla Hjältman.

Läs mer om Mitthems plusboende och hitta lediga lägenheter här.

Fakta

Fördelar med Mitthems Pluslägenheter

- Pluslägenheterna ligger i markplan med uteplats. Ligger lägenheterna högre upp i fastigheten finns hiss och balkong.

- Lättillgänglig entré och tvättstuga.


- Samlingslokal med pentry som kan användas till aktiviteter i plusgruppen och även hyra för privata tillställningar.

- Vissa fastigheter har bastu och relax i anslutning till lokalen.

- Alla Plusfastigheter har övernattningsrum för långväga gäster. Uthyrning av rum och lokal sköts av plusgruppen och inkomster går till gruppkassan.

- Respektive plusgrupp får även en ersättning på 110 sek/år för varje hushåll att använda till planerade aktiviteter.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sundsvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan