Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 10 juli 1972: Fäbodsöndag för sjunde gången – Tor på trumma en extra attraktion

Trots det osäkra vädret hade drygt 700 personer mött upp till söndagens boddag i Indal. Kilometerlånga rader av parkerade bilar visade vägen för långväga besökare, och de som kom sent fick sig en rejäl promenad fram till fäbodstugorna, som är mycket vackert belägna i en skogsglänta alldeles vid Bjässjön.

Text

Skönborgs folkdanslag från Sundsvall underhöll vid söndagens boddag i Indal med bl a Jämtpolska.

Annons

Överallt i gräset låg människor utspridda och smakade på de specialiteter som erbjöds. Det var rörost, tjockmjölk, tunnbröd med lax samt kaffe och annat mer ordinärt tilltugg.

Fäbodsöndagen anordnas i år för sjunde gången av Indals hembygdsförening med 300 medlemmar. De pengar man fick in under söndagens festligheter går till renovering av en gammal gård som föreningen håller på att rusta upp.

Annons

Kontraktsprost David Oreland höllpå söndagen en friluftsgudstjänst, och i samband med den döptes fem gossebarn och en liten flicka.

Annons

På en friluftsscen vid vattnet underhöll Skönborgs folkdanslag från Sundsvall. De inledde med en dans från Sollerö och bjöd därefter på Tantoli, en schottis, samt Daldans och Jämtpolska. Efter detta var det meningen att Sundsvalls spelmansgille skulle musicera, men vädergudarna ville annorlunda.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan