Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 17 juli 1972: Medelpads damer fick stryk i historisk landskapsmatch

I går fortsatte fotbollsveckan i Östersund med två matcher. Jämtland/Härjedalen vann över Sör-Tröndelag med 5-2. Efter den drabbningen var det klart för en historisk fotbollsmatch då Jämtlands och Medelpads damer drabbade samman. Detta var den första landskapsmatchen i fotboll för damer i Norrland. medelpadsdamerna förlorade denna historiska match med 3-0.

Jämtlands Puck Åberg skjuter mot mål attackerad av Medelpads Eva Berggren.

Annons

Man spelade 2 x 30 minuter och Medelpad hade inte ett rejält skott på mål. Nog var det lite skillnad mot att se herrarna sparka men alla är ju barn i början. Det skall dock sägas att signaturen som såg sin första dammatch blev överraskad av kunnandet som som fanns på en del håll. Ingegerd Lundstedt, Jämtland var planens bästa spelare. Hon agerade friskt och hårt i närkamperna, dessutom hade hon ett rent tillslag på bollen. Bästa flicka i Medelpad var erikslundstösen Maud Edman, stark och frän på mittfältet.

Annons

Detta visar att damfotbollen har sitt berättigande, för det är ett enormt intresse på alla håll. Kan man nu bara utveckla det taktiska hos damerna så kan det bli riktigt roligt. Nu grötade man ihop det lite för mycket.

Annons

Annons

Till toppen av sidan