Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Nyansera diskussionen om friskolor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag söker upp Prolympias egen sida. Av den att döma har man stort fokus på bland annat idrott, hälsa, individen i fokus, trygghet och kompetens. Låter hur bra som helst, skriver insändarförfattaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Debatten om friskolor har varit starkt polariserad och svart-vita argument från båda läger har använts i debatten. Kan det vara så att vi bör ställa högre krav på transparens och granskning av friskolor? Ja, säger nog de flesta skattebetalare.

En snabb sökning på internet leder till en blogg av João Pinheiro. Bloggen avser Prolympias sätt att använda skattebetalares medel till reklam. Intressant nog dyker Prolympia upp i flera träffar. Skolinspektionen har ifrågasatt Prolympia i Sundsvall på flera punkter.

Annons

Annons

Naturligtvis gör det här mig nyfiken. Jag söker upp Prolympias egen sida. Av den att döma har man stort fokus på bland annat idrott, hälsa, individen i fokus, trygghet och kompetens. Låter hur bra som helst.

Vad säger elever och föräldrar om skolan? Nja, en blandad kompott och betyget är väl så där på helheten. De som inte är nöjda kan knappast borga för det Prolympia anger att man står för. Ett omdöme som särskilt får mig att reagera är Prolympias sätt att dela ut pris för "bästa kompis". Känns väldigt suspekt och helt enkelt fruktansvärt. Vad gör en elev till den bästa kompisen och till vem?

Det finns all anledning att vara kritisk när man väljer en friskola – det är uppenbart. Det finns absolut friskolor jag skulle ställa mina barn i kö hos medan vissa utmärker sig på ett så tveksamt sätt att deras existens kan och bör ifrågasättas.

Skattebetalare med rätt att rösta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan