Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsbruk

Debatt
Högstadieskola behövs i Sundsbruk – viktig sakfråga för oss

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi vill att våra politiska partier nu klargör sin ståndpunkt så att vi i detta valdistrikt Skön-Finsta kan välja rätt parti för våra ungdomars skull, skriver insändarförfattarna.

Bild: Arkivbild, TT

Annons

En stor sakfråga för oss men tydligen inte för Sundsvalls kommun är att det saknas ett högstadium för alla ungdomar som bor i Skön, Finsta, Ljusta, Birsta med omnejd. Vi vill att våra politiska partier nu klargör sin ståndpunkt i just denna viktiga fråga så att vi i detta valdistrikt Skön-Finsta kan välja rätt parti för våra ungdomars skull.

Annons

De ska inte behöva bussas ut till Alnö på grund av en söndertrasad kommunal skolpolitik. De stackars ungdomar (allt färre) som valt att fortsätta i den kommunala skolan har långa dagar innan de kommer hem med bussen och har tappat sina kompisar som valt andra skolor.

Annons

De oförstående och försvarande tjänstemännen på Sundsvalls kommun behöver en mer konsekvent skolpolitik till grund för sitt utövande.

Vi kräver med andra ord klara och tydliga löften om vad du och ditt parti de facto kommer att göra för våra barn och ungdomar i detta valdistrikt om ni får våra röster i det kommunala valet.

Föräldrar i Skön-Finsta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan