Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 20 juli 1972: Peter Lidh en fräschör med sprakande lackkonst

Inga stora ord och gester. Ganska blygsam och snäll. En naturälskare och smått romantiker. Men när han får stereolurarna på sig och penseln i hand, då exploderar han ut i färgsprakande visioner. Dock icke explosioner i olja utan i gamla hederliga köksskåpsfärger. M a o lackfärger.

– Det är både billigare och mer spännande att måla med lackfärger. Och lättsammare, säger Peter Lidh, 19 år, Ånges senaste konstnärsämne.

Annons

Peter har de senaste veckorna haft sitt livs första utställning på länssparbanken i Ånge. På lördag plockar han ner sina tavlor och sätter sig på balkongen hemma på Hemskogsvägen och skapar fram nya visioner.

Det är svårt att plocka in Peter i gängse fack. Han är både lite naivist och naturromantiker bl a ena stunden burlesk och på gränsen till småfräck i sina bilder. Andra stunden formar han till änglaskira blommor och duvor.

Annons

Annons

– Jag tycker mycket om naturen. Där hämtar jag mycket inspiration till mina tavlor, berättar Peter.

I april i år reste han tillsammans med sin kusin Ola Sund till Portugal.

– Det var en fantastisk resa som gav mig mycket. Ett landskap som jag ständigt återkommer till i mina tavlor som jag nu ställer ut. En samling visioner från en skön resa.

Annons

Annons

Till toppen av sidan